AltomLondon.no

Nordens største- og mest innholdsrike LondonGuide


ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!


Kategorier

Bryllup i London

Film/ Musikk/ Teater

Finn frem i London

Fly og Transport

Fotball i London

Første gang i London ?

Hotell i London

Kirker i London

London med barn

London for funksjonshemmede

London Parks

Markeder i London

Museer og Gallerier

Opplevelser og Fornøyelse

Puber i London

Restauranter

Severdigheter

Shopping

Sport

Studere / Jobbe

Til Potter's Verden

17. Mai i London

London Informasjon

All in London

Aviser / Nyhetskanaler

Fakta om London

Hva skjer i London ?

LondonGuider

LondonPass

Reiseinformasjon

Reiseplanlegger

Reiseråd fra UD

Ringe til/i/fra London

Sikkerhetsregler

Time Out London

Valutakalculator

Været i London

Web Cam i London

 - EarthCam  *  London

Ferietilbud

Feriepenger

Finansiering

Fotballreiser

Flybilletter

Gruppereise til London

Sportsreiser

Storbyferie

Flyplass Informasjon

Gardermoen

Heathrow/London

Torp

Bagasje på flyreiser

Fly Forsinkelser

Kontakt

Annonsere

Kontakt oss

Om oss


Last ned en

GRATIS

LondonGuide 


 

     Til London med Barn

Barn i alle aldre trives i London. Her er mye å oppleve og det er mange spennende-og lærerike ting man kan gjøre. London har et vell av muligheter for barn (og voksne barn) uansett alder. Nedenfor er noen tips for deg som er i tvil om hva du skal finne på, eller anbefale for "poden".

 

Dersom du ønsker mere informasjon så finner du det på våre sider som eksempelvis Museer - Opplevelse- og FornøyelseTransport - Restauranter, Hotell, etc. Velg da i menyen til venstre.

 

 

 

 

 

 


De tradisjonelle røde bussene må prøves (de som ennå er igjen) men pass på å få plass i 2.etasjen. Her er det fin utsikt!

Selv om disse bussene blir tatt ut av regulær trafikk, så er det to ruter som beholdes. Dette er to såkalte "Heritage Routes" som skal gå med rute 9 fra Royal Albert Hall til Aldwych via Piccadilly Circus, og rute 15 fra Trafalger Square til Tower Hill. Du kan lese mer her


Ta med barna til det kjent Madam Tussauds vokskabinettet. Dette er populært, og en fin opplevelse for alle som vil se på voks-dukker. Åpent fra 1000 til 1730 hver dag. Pris er fra: £ 7.- Det anbefales at alle billetter forhåndskjøpes, så slipper du å stå i en lang kø.


En tur (ca. 30 min.) med det store pariserhjulet ved Themsens bredd, London Eye, er flott for dem som ikke har høydeskrekk. Uansett høydeskrekk eller ikke, her vil det kile i magen unasett.

Her kan du se det i 360.

 


 

 

Besøk også The British Museum og National Army Museum

som begge har mye fint å vise frem.


Natural History Museum hvor man bl.a. kan se utstillinger av forhistoriske dinosaurer og mange andre dyr. Fra et besøk her vil nok de fleste huske jordskjelvmaskinen, den gigantiske blåhvalen, de "levende" dinosaurene og det enorme dinosaurskjelettet som er det første man møter ved inngangen.


Roald Dahl Museum er stedet hvor man bl.a. møter en verden av sjokolade. Dette anbefales!


Livsey Muséum for Children er også et fint sted som absolutt bør besøkes. (Se også vår side for museer)

 


 

Science Museum er også et fint sted som absolutt bør besøkes.

Her er mye romfart, morsomme simulatorer og en flott 3D-kino. Det anbefales at det settes av god tid her slik at man får med seg det meste.


Grøssende opplevelser får man på The Dungeon. Her får man, i kjelleren, se med sterke virkemidler hva som skjedde under svartedauden - i de berømte torturkamrene - hva som skjedde da Jack the Ripper herjet i byen og alt om historien da hele London brant ned under - The Great Fire. Om ikke dette er nok så opplever du her at skumle skapninger plutselig dukker frem fra mørket.


Ta med de minste til en tur i London Zoo. Dette er stedet hvor bl.a. den kjente bok- og film figuren Harry Potter oppdaget sin evne til å konversere med slanger. Her finnes over 10-tusen dyr.

 

 


I tillegg til London Zoo så bør du ta med barna til London Aquarium.

Her får de mange fine opplevelser. Se: WebCam - Sharks

 

 

 


Her er tre andre populære aktivitetsforslag

 


 

Du finner mye mer på vår side for Opplevelser- og Fornøyelse

 

Alt skal ikke bare være kultur, teater og grøssere. Er man i London så skal det shoppes og hva er da mer naturlig enn å ta med barna til byens fantastiske leketøysforretninger.

 

Hamleys i Regent Street er en butikk man du besøke. (Hamleys kaller seg selv for "Verdens beste- og største leketøysbutikk") Dette er en butikk som rommer syv etasjer hvor alle er proppfulle av leker. Her finner du alt så det er viktig at det  avsettes god tid.

 


Husk også å avsett noen timer til Disney Store som ligger rett ved siden av Hamleys. Her finnes alt av klær-og leker med motiv av alle de kjente Disney figurene.


Harrods er kanskje også et must. Her finnes det meste - og selvfølgelig, her er det en egen etasje med leker.


Covent Garden er et populært sted for de fleste. Her er mange fine, små-butikker. I tillegg så treffer du her på både gjøglere- og gateselgere.


Carnaby Street, er en shoppinggate med uvanlige klær, og mye krims krams. Få med deg dette.


Camden Market er stedet hvor man kan få kjøpt det meste til alle. Se foto her.


Se også Visit London's offisielle side: Young London 


 

Foruten det som er tatt med ovenfor så finner du mange linker til alle slags butikker på våre sider:

 

Markeder og Shopping


 

Andre forslag til aktiviteter

 

Et vaktskifte ved dronningens slott - Buckingham Palace (Vaktbytte) synes de fleste er fint å se.

 


Tower of London, The UK Parliment med Overhuset og Underhuset, og Big Ben - (Klikk her for - WebCam) er steder / turistattraksjoner som mange gjerne vil se når de er i London.


Hyde Park & Kensington Gardens er en fin opplevelse for alle. Se vår side for: Opplevelser- og Fornøyelse.

Se også Princess Diana’s Memorial Playground i Kensington Garden


BFI London IMAX Cinema hvor man bl.a. kan se 3D filmer. (Se vår film-side)


Byens musikaler og teater er populært, og her er det mye man kan velge - eksempelvis kan anbefales "The Lion King" - "Chitty Chitty Bang Bang" (som kalles for barnas James Bond) og "Fame"- "We will rock You" og Mamma Mia for de som "føler seg litt mer voksne".

 London er for mange, både små- og store, synonymt med fotball, og for dem som har en ekte fotballinteresse kan det ikke være noe bedre enn å oppleve et ekte londondarby - det er noe den "fotballgale" setter pris på.

Klikk her så kommer du til vår fotball-side


For den som ønsker å se London på andre måter enn museer, shopping osv. så kan en fin sightseeing-tur anbefales. Du finner mer informasjon om dette på vår side for Transport.  

For alle vil anstrengende dager i London bringe fram en skikkelig matlyst, og da er det viktig å finne frem til de rette stedene. Nedenfor er noen eksempler som kanskje kan være til hjelp for en sulten mage.


Planet Hollywood er stedet hvor barn og ungdom kan oppleve høy musikk. Planet Hollywood har en fin samling av diverse rekvisitter fra filmhistorien.

"Planet Hollywood, the world’s one and only dining experience inspired by the glamour of Hollywood".


Hamley's  - Metropolis & Massarellas som ligger i Regent Street. Her er det over hundre Sega-spill i restauranten til stor glede for barna både før, under og etter måltidet. Her serveres både salatblandinger, og selvfølgelig både chips og burgere.


Hard Rock Cafe London - i 150 Old Park Lane. Dette er en amerikansk burger-bar som reklamerer med å ha verdens største samling av minneverdige gjenstander fra rocke'n.

 


Rainforest Cafe som man finner i 20 Shaftesbury Avenue, og som er en meget populær burger-restaurant. Den er innredet som en regnskog, og selvfølgelig med både apekatter og andre dyr.

Dette er en populær cafe.

 


Sticky Fingers som ligger i 1 a Phillimore Gardens. Dette er en skikkelig amerikansk inspirert burger-bar.

Sticky Fingers eies av eks-Rolling Stones-bassist Bill Wyman, og han har dekorert med mange fine pop-effekter og gullplater. Dette er et populært sted.

 


Wagamama som er en japansk restaurantkjede. Du finner denne bl.a. i 1 Tavistock Street / Tube Covent Garden, 14 Irving Street /Tube Leicester Square, 10a Lexington Street-Soho / Tube Oxfors Circus og 11 Jamestown Road / Tube Candem Town. Her serveres god mat. 


Foruten de ovennevnte restauranter så finner du mange forslag på vår side for Restauranter

På den siden finnes også linker hvor du kan søke etter alle mulige restauranter, og hvor du også kan foreta bordbestilling.


Husk:

Når du er i London med familien så lønner det seg å kjøpe et

London Visitor Travelcards. Med et slikt kort kan du spare mange £ i reiseutgifter. Les mer om dette, og det nye (etter 01.01.07) OysterCard, på vår side for:

Transport.


 

Noen viktig tips før London-Ferien (og alle andre ferieformer).

 

Uansett hvor man planlegger en ferietur så er det viktig at man vurderer forholdene, og gjør riktige- og gode forberedelser. Spesiellt gjelder dette når man reiser med barn, og kanskje ekstra når man planlegger en ferie til en storby.

Nedenfor har vi satt opp en liten "huskeliste" med noe som vi mener er viktige punkter for alle som skal på ferie.

 

1.)

Uansett hvor man skal så er det viktig å undersøke forholdet omkring vaksinering. Dette må planlegges, og den beste informasjonen kan man få hos fastlegen eller på en helsestasjon.

 

2.)

Husk å ta med eventuelle medisiner, viktige, nødvendige og evt. forebyggende (eksempelvis febernedsettende og kulltabletter). Medisiner bør du alltid oppbevare i håndbagasjen slik at disse til enhver tid er tilgjengelige, og at de ikke blir borte dersom du mister annen bagasje.

 

3.)

Husk solkrem for de minste. (Dette kan komme til nytte selv i London). Det er viktig at barn blir beskyttet mot sterk sol.

 

4.)

Sjekk for sikkerhets skyld med lege vedrørende en flyreise for barn under 6 mnd.

 

5.)

Husk alltid god hygiene. Vask alltid hendene godt etter toalettbesøk, og etter at du har tatt i penger. Penger er en stor smitekilde. Et fint middel som kan brukes når vann og såpe ikke er tilgjengelig, er Desiskum. Dette er rensende skum som fås kjøpt på apoteket. Desiskum brukes bl.a. på norske sykehus.

 

6.)

Vann på flaske anbefales uansett hvor man ferierer, og husk at barn trenger mye veske.

Tips: Dersom du har mulighet så frys flaskevann på hotellet så har du kaldt vann hele dagen.

 

7.)

Man bør unngå å benytte upasteurisert melk, salater m/majones, rå egg, uskrellede- og uvaskede grønnsaker. Husk at alt som spises må være gjennomstekt/kokt. En god regel for mat er: 

 

Stek det - Kok det - eller kast det!

8.)

Oppsøk lege omgående dersom barna (og selvfølgelig også andre) blir syke.

 

9.)

Husk å skaff et Europeisk Helsetrygdkort for alle i familien. Helsetrygdkortet er gratis, og du kan bestille det her.

Europeisk helsetrygdkort dokumenterer at du har rett til å få dekket utgifter til nødvendig medisinsk behandling når du oppholder deg midlertidig i et 

annet EØS-land eller Sveits. Du har rett til behandling på lik linje med oppholdslandets borgere. Kortet erstatter tidligere papirblanketten E 111

 

10.)

Ha alltid en god Reiseforsikring som dekker hele familien.

 

11.)

Gyldig pass for alle i reisefølget må ikke glemmes. Pass får du ordnet på politistasjonen.

 

12.)

Sjekk om, og for hvem Visum er påkrevet for innreise.


 

    For mer informasjon, se også hjemmesidene til:

 

 

 


Vi i Alt om London.no håper dere får mange fine opplevelser !

 


 


®

- en båtreise du aldri glemmer
- startstedet for din drømmeferie


AustraliaGuiden

CruiseGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

TunisiaGuiden

Dubai Guide


 

Vi ønsker deg en fin LondonFerie !


 

AltOmLondon.no er en informasjonsguide for deg som reisende. All informasjon og alle opplysninger som er gjengitt på guidens sider er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte turist/informasjonskontor samt andre informasjonskilder. Sitens bilder har som kilde de respektive linkområder. AltOmLondon kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltOmLondon.no fraskriver seg ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene.

Alt innhold på LondonGuiden - AltOmLondon.no er beskyttet med opphavsrett ©