AltomLondon.no

Nordens største- og mest innholdsrike LondonGuide


ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!


Kategorier

Bryllup i London

Film/ Musikk/ Teater

Finn frem i London

Fly og Transport

Fotball i London

Første gang i London ?

Hotell i London

Kirker i London

London med barn

London for funksjonshemmede

London Parks

Markeder i London

Museer og Gallerier

Opplevelser og Fornøyelse

Puber i London

Restauranter

Severdigheter

Shopping

Sport

Studere / Jobbe

Til Potter's Verden

17. Mai i London

London Informasjon

All in London

Aviser / Nyhetskanaler

Fakta om London

Hva skjer i London ?

LondonGuider

LondonPass

Reiseinformasjon

Reiseplanlegger

Reiseråd fra UD

Ringe til/i/fra London

Sikkerhetsregler

Time Out London

Valutakalculator

Været i London

Web Cam i London

 - EarthCam  *  London

Ferietilbud

Feriepenger

Finansiering

Fotballreiser

Flybilletter

Gruppereise til London

Sportsreiser

Storbyferie

Flyplass Informasjon

Gardermoen

Heathrow/London

Torp

Bagasje på flyreiser

Fly Forsinkelser

Kontakt

Annonsere

Kontakt oss

Om oss


Last ned en

GRATIS

LondonGuide 


 

London Shopping

 

Shoppe i London er topp! Uansett hva man er på jakt etter, så finnes det i denne byen. Her er det så mye at du kan bruke "plastkortet" til det nesten smelter. London har over tredve-tusen store og små butikker så her er det bare å velge.

I tillegg til dette så har London har mange markeder som holder åpent hele året gjennon, og hvor du kan finne de utroligste ting og til bra priser. For å gjøre et virkelig kupp bør du se etter "outlets". Dette er forretninger som har spsialisert seg på salg av billige merkeklær- og andre merkevarer. Noen av disse ligger litt utenfor byen men alle er lett å finne.

Nedenfor på denne siden finner du linker som går til det meste, til mange kjente (og ukjente) butikker- og selvfølgelig de attraktive shopping-områdene. Her kan du orientere deg om produkter, priser, åpningstider, beliggenhet og mye mer.


 

 

 

 

 

Gate- og Områdekart

 

Klikk her for et Gate- og Områdekart for bl.a. Shopping i London, hvor du

enkelt kan finne frem til nesten alt av butikker, gater, områder og mye mer.

 

eller klikk nedenfor så kommer du direkte dit du ønsker.

 

E = east side * N = north sideS = south sideW = west side

 

 

 

 


Shopping i London

 


B

Bond Street er London's mest tradisjonsrike og eksklusive shoppinggate. På "streeten's" hjemmeside finner du alt om Butikkene, Restaurantene, Barene etc.


(Street Site)

Når man er i London, så er et besøk i Covent Garden noe alle bør gjøre. Her finnes alt mulig, og det er nesten ikke noe tilsvarende man kan oppleve.

 

Shopping * Kart * Historie * WebCam * (CoventGarden Marked)

 

I Covent Garden finner du mange fine forretninger - som bl.a:


Jermyn Street

 

Her ligger forretningene som benyttes av bl.a. prins Charles, David Bowie, Tom Cruise og mange andre kjendiser.

Jermyn Street er historisk kjent som "the gentlemen’s shopping strip" med sin mange og fine butikker med herreklær. I de senere år har mange nye butikker inntatt Jermyn Street inkludert uni-sex shirt og Paxton and Whitfield.


Kings Road really mixes it up, a relatively conservative shopping strip featuring well stocked boutiques, designer stores and speciality interior design and home furnishing stores. The perfect spot to sit in a street side café or bar and watch the world go by.


Knightsbridge er antagelig mest kjent for å "huse" Harrods og Harvey Nichols. På lik linje med Bond Street, finner man her alle de store fashion designers.


Oxford Street er London's travleste handlegate hvor man finner over 300 forretninger. Her finnes eksempelvis Selfridges, Debenhams og John Lewis. Oxford Street er stedet som kalles for - The place for high street fashion.

I området rundt Oxford Circus undergrunn stasjon finnes bl.a. forretninger som H&M, John Lewis, Top Shop, Virgin Megastore og mange flere.


Regent Street ligger i nærheten av Oxford Street. Her finnes alle typer butikker som bl.a. klær av alle slag, leketøy forretninger som eks. den kjente Hamleys (som kaller seg selv for verdens beste leketøysforretning), og matforretninger.

Se Regent Street live


Seven Dials er en guide til flere av London's attraktive shoppingområder. Her kan du til og med få hjelp av såkalte Bag Boy's som tar seg av dine shopping"poser".


The Bluewater Center er et av Europas største, og har 325 forretninger, og nesten 14000 p-plasser. Dette flotte senteret som ligger 30 kilometer øst for London ble ferdigstillt i '99. Senteret huser mange fine spesialforretninger samt navn som: John Lewis, Marks & Spencer, New Look,

 House of Fraser, Zara, Top Shop, Miss Sixty, Next og Ted Baker m.fl. I tillegg er det mange forskjellige restauranter og spisesteder. Senteret har også egen kino. Bluewater har en filosofi som er å la shopping bli til en hyggelig, og avslappende opplevelse for kundene. Det går tog til Bluewater fra alle sentrale togstasjoner i London, og som et eksempel kan nevnes toget fra Charing Cross som har avgang hvert 45. minutt. Togstasjonen som ligger ved Bluewater heter Greenhithe. For den som skal reise til senteret så lønner det seg å få en billett til "Greenhithe for Bluewater". Denne billetten inkluderer shuttelbuss fra togstasjonen til og fra Bluewater-senteret. Bussen bruker kun fem minutter. Senterets åpningstider er: Alle ukedager fra 1000 til 2100 - Lørdager fra 0900 til 2100 og søndager fra 1100 til 1700.


Bicester Village

Hvis du synes shopping i London koster for mye så kan du ta en tur til butikklandsbyen Bicester Village. Dette handelsområdet hvor du hver dag hele uken kan shoppe merkevarer med opptil 90% rabatt, ligger en times reise med tog fra London. Her selges bl.a. varer fra Hugo Boss, Calvin Klein, Diesel, Dior, French Connection, Burberry, Reebook, Tommy Hilfiger og mange fler. I tillegg til klær så kan du her få køpt  eksempelvis sko, vesker, porselen, hi-tech og mye mer.

For å komme hit så kan du ta toget fra Marylebone station som ligger i sentrale London. Dette toget går hvert 30. minutt og bruker ca. en time til Bicester. Prisen for en togreise er omregnet til ca. 250.- norske kroner. Fra togstasjonen i Bicester går det shuttlebuss (ca. 12.- kr.) som stopper rett utenfor inngangen til handelsbyen.


Mer Shopping Info.

 

Dersom du ser etter merkeklær - og samtidig har en solid konto - bør du gå i Bond Street, New Bond Street eller Sloane Street. Der ligger Prada, Dolce & Gabbana og Armani-butikkene tett i tett. Sko finner du i Neal Street i Covent Garden. Dette er regnet som London's "skogate". Ser du etter bøker så bør du ta en tur til Charing Cross Road (som passerer Leicester Square). Her ligger bokhandlene på rad og rekke og det er et enormt stort utvalg av både nytt- og gammelt.

Soho er erotikk-området. Agentprovocateur i Broadwick Street er eksperter på sexy- og fargesprakende undertøy. Noe uvant for en nordboer, men her går damene som ekspederer kundene iført de produktene som butikken selger.


 

Shopping info./tips "klippet" fra London-kjennere.

 

Byens beste Shopping

Hvert år kårer ukemagasinet Time Outs lesere de beste stedene for shopping i London. Dette er en kåring som du kan stole på, for her er avstemningen gjort av londonboerne selv, de som daglig tråler gatene opp og ned for å finne de beste kjøpene og de beste shoppingopplevelsene. Dette skriver Time Out-journalist Christian Broughton. Time Out kommer ut i London hver onsdag, og har et opplag på nesten 90-tusen. Time-Out er byens mest anerkjente "hva-skjer" magasin, og her kan man få en fullstendig oversikt over alt som er verdt å vite når det gjelder utstillinger, konserter, teater, uteliv, shopping mm. Skal du shoppe i London så bør du skaffe deg siste nummer. Shoppingglade bør også skaffe seg Time Outs sjokkrosa spesialmagasin Shopping.

 

Beste Dameklær:

Zara er en kjede med over fem-hundre filialer rundt i verden To av disse ligger i Oxford Circus, og en ligger i Regent Street.

 

Beste Herreklær

Selfridges, 400 Oxford Street.

Har et stort utvalg av kjente merkeklær, og seks etasjer med siste mote og alt annet som selges kan. (Eksempel: Hva med en diamantbelagt mobiltelefon til den nette sum av to-hundre-og femti-tusen kroner?

 

Dyreste Handlegate

King’s Road. Denne eksklusive gaten består av rålekre - og rådyre butikker som bl.a. skobutikken Kate K og varehuset Peter Jones på Sloane Square.

 

 

Bruktbutikker i London.

Ref. DinSide

Er du lei av de dyre butikkene og leter etter skikkelig gode bruktbutikker, da er London stedet. her finnes butikker med kreasjoner som gjør de fleste grønne av misunnelse.

Nedenfor finner du et utvalg av de beste bruktbutikkene i London.

 

Steinberg & Tolkien

Dette er den kanskje mest kjente bruktbutikken i London. Steinberg & Tolkien selger de mest fantastiske designerklær, og har merker som Chanel, Pucci, Balenciaga, Dior, Mary Quant og BIBA. Her finner du alt fra vintage klær fra 1920-tallet, til BIBAs kule 60-tallsklær. Utvalget er stort, og her er også mye smykker, vesker sko etc.

Butikken ligger i: 193 King’s Road

Tube: South Kensington

 

Virginia

Her finner du vakre klær fra det forrige århundreskiftet (1900) og frem til 1930-tallet. Kjolene har flotte detaljer og er alle pent brukte. Her finner du for eksempel perlebroderte kjoler fra 1920-tallet eller chiffonkjoler fra 1930-tallet. Prisene er stive, men det er fordi dette er kjoler av høy kvalitet. Butikken selger også smykker, vesker og sko fra samme tidsperiode.

Adresse: 98 Portland Road

Tube: Holland Park

 

Palette London

Palette London selger alt mulig rart av brukte ting som klær, sko, smykker, vesker, bøker, servise, møbler osv. Gjenstandene stammer fra 1920-tallet og frem til 90-tallet. Eieren Mark Ellis plukker rett og slett med seg alt han synes er fint og selger det i butikken sin. Han hjelper deg også å finne den spesielle gjenstanden eller kjolen du alltid har vært på leting etter, gjennom sitt verdensomspennende bruktnettverk.

Adresse: 21 Canonbury Lane

Tube: Highbury & Islington

Palette London

 

Seconda Mano

I denne lille bruktbutikken selges designerklær på vegne av eierne – mot at butikken tar provisjon av salget. Dermed varierer det veldig hva slags klær butikken har inne. Mest for kvinner, men også en del herreklær.

Adresse: 111 Upper Street

Tube: Angel

 

One of a Kind

Butikken selger brukte designermerker som Chanel, Yves Saint Laurent og Gucci. Her finner du klær fra 1920-tallet og helt opp til de jappete Joan Collins-dagene. Kate Moss og Jade Jagger er visst kunder her, og designere fra Louis Vuitton har stukket innom for å få inspirasjon til veskekolleksjonen.

Adresse: 253 Portobello Road

Tube: Ladbroke Grove

 

Rokit

Rokit selger bruktklær fra 1940-tallet og frem til 80-tallet, og har tre utsalg i London. Utvalget er stort, og her finner både jålete jenter og kule karer klær. Prisene er heller ikke avskrekkende. Sjekk nettsiden deres, du kan faktisk kjøpe klærne over nettet.

Adresser: 42 Shelton Street, 225 Camden High Street og 101 & 107 Brick Lane

Tube: Covent Garden, Shoreditch eller Camden Town

Rokit

 

Blackout II

Hos Blackout II finner du bruktklær fra 50- og 60-tallet til både dame og herre. Butikken karakteriserer selv klærne sine som "fargerike, kitchy og interessante", og selger også mye tilbehør som stooore solbriller, pumps, smykker, vesker og hatter.

Adresse: 51 Endell Street

Tube: Covent Garden

Blackout II

 

Cornucopia

I denne bruktbutikken finner du alt fra viktorianske klær til fjorårets kolleksjoner. Hovedvekten av klærne stammer imidlertid fra 70- og 80-tallet. Butikken har svært mange kjoler, så kanskje finner du det unike antrekket til festen/jubileet/bryllupet her? Klærne er arrangert etter hva slags stoff de er laget av.

Adresse: 12 Upper Tachbrook Street

Tube: Victoria

 

Rellik

Denne bruktbutikken selger også designerklær og tilbehør, blant annet mye Vivienne Westwood. Mye fra 70- og 80-tallet. Dette er vintage designerklær, så prisene er relativt stive – men da får du også unike klær. Hit kommer de hippeste stylistene for å finne klær til motereportasjer i blader som The Face, Another Magazine og Dazed and Confused, Storbritannias trendbibler.

Adresse: 8 Golborne Road

Tube: Westbourne Park


Attraktive- og fine butikker

 

 

Dame- og Herreklær, Sko, Vesker, Hatter, Babyklær, Assesories - og mye mer

 

Agentprovocateur (Fashion underwear)

Alexander McQueen (Fashion +++)

Angels Fancy Dress  (Partyklær)

Anya Hindmarch (Damevesker)

Aquascutum (Shirts & Ties) 

Austin Reed (Shirts & Ties)

Babylist (Barneklær)

Barnas Varehus Barnas Varehus (Barneklær)

BASE (Lady Fashion)

Benson and Clegg (Herreklær)

Bibalives (Klær for alle og mye mer)

Bodie & Gibbs (For Lady's)

Bridget Armstron Hats (Damehatter)

Browns Fashion

Bubbles Hats (Hatter)

Bud & Petal  (Klær for barn og damer)

Burberry Fashion  

Butler & Wilson (Asseroies-Vesker mm.)

Carnival Store (Partyklær)

Clothing Discount Store (Herreklær)

Dance Wear Shop (Danseklær)

Davies & Son (Shirts & ties)

Diesel

Dior

Disney Store 

Docker's Fashion (Herre/Dame/Ungdom)

Donna Karan (Fashion)

Dorothy Perkins (Lady Fashion)

Duop Dance (Danseklær)

Emporio Armani

Emma Hope (Shoes & Bags)

Emma Willis Emma Willis (Dameklær)

Ermenegildo Zegna

Escapade (Partyklær)

Eurosuits (Herreklær)

Evans (Lady Fashion)

Fancy Dress (Partyklær)

Formes - Paris (Lady Fashion)

French Connection (Fashion)

Gap (Fashion)

Green Baby (Babyklær) Ø

Gucci

Gymboree  (Barneklær)

Hackett  (Herre/Dame/Barn)

Harvie and Hudson (Klær)

High and Mighty (Spesialforr.)

Hilditch and Key (Klær)

H-Huntsman & Sons (Skreddersøm)

Infantasia (Barnevogner og utstyr)

James and James (Herreklær/Dresser)

James Lock (Alt i hatter)

James Taylor & Son  (Sko)

Jean Paul Gaultier

 

JoJoMamaBebe (Barneklær)

Jones Bootmaker (Sko)

Karen Henriksen (Hatter)

Katharine Hamnet  (Design)

KooKai (Fashion)

La Senza (Lady Underwear)

Laura Ashley (Womenswear)

Liberty of London

Lilliput (Barn)

L K Bennet

London Fashion Week

Long Tall Sally (Dameklær) 

Marie Chantal  (Barneklær)

Massimo Dutti (Herre- og Dame Fashion)

Maternity (Lady Fashion)

Miss Selfridge (Women's clothing)

Miss Sixty (Jean/T-shirts/Badetøy ++)

Monsoon (Accessoriz - Fashion)

Mothercare  (Barneklær) 

Mulberry  (Shoes)

Natural Footware (Sko)

Naturalmat (Barneklær) Ø

Nicole Farhi  (Young Fashion)

Oasis-Stores (Lady Fashion)

On Pointe (Danseklær)

Orvis  (Alt i klær, Herre/Dame mm.)

Paul Frank (Fashion)

Pepe Jeans

Prada (Sexy Fashion)

Primark

Pure Baby (Barneklær)

Radio Days (Clothing from 1940 to´70)

Ralph Lauren (Fashion)

Rigby & Peller  (Undertøy)

Rochester Big and Tall (Alt i klær)

Séraphine (Mammaklær)

Sherries Dancewear (Danseklær)

Soccer Scene (Fotballdrakter)

Steven Hitchcock (Skredder)

Super Sizes for Super Women

Tanner Krolle (Sko og vesker)

The Duffer of St. Georg (Alt i klær)

Thomas Pink (Klær)

Timothy Everest (Herreklær)

TK Maxx

Top Man (Herreklær)

Top Shop Top Shop's Styleadviser

Tommy Hilfiger

Turnbull and Asser (Klær)

Vivienne Westwood (Lady Fashion)

White Stuff (Urbanwear)

Yves Saint Lauren

1.Stop Baby Shop


 

 

Musikk

 


 

 

Bøker

 


 

 

Mat og Vin

 


 

 

Parfyme, Gaver, Juveler, Frisører, Stylister, mm.

 

Chanel

Charles Worthington

Dazzle Craft & Jewellery

De Beers (Jewellery)

Fish  (Frisør)

Fushi (Parfyme mm.) Ø

Garrard  (Jewellery & Luxury gifts)

Jo Malone (Distinctive gifts)

John Frieda (Frisør)

Mappin & Webb (Jewellery)

Miller Harris (Parfyme mm.)

Napiers (Hudpleie)  Ø

Nicky Clarke  (Frisør)

Pixi Beaty (Parfyme og Sminke)

Richard Ward  (Frisør)

Screen Face  (Bodycare)

Trumpers   (Barbersalong og"Parfymeri" for herrer)

Zarvis  (Healthcare)


 

 

Auksjoner, Antikk & Art

 


 

 

Møbler

 

Cha-Cha-Cha (Møbler, Lamper og diverse)

Fritz Hansen

Furnitur Etc.

Laura Ashley (Møbler og diverse)

Mufti

Nina Campbell


 

 

Andre Forretninger/Sentra

 

Apple Store (Data)

Benjamin Pollock  (Leker)

Disney Store (Se også: The Disney Store)

Dixons (Foto/Video ++)

Essential for Living (Helsekost)

Forbidden Planet ("Skrekk- og Gru")

Games Workshop 

Hamleys (Leketøy)

International Magic (Trylleri-artikler)

Jerusalem Gifts (Alt til party)

JJB Sport 

John Lewis  (El.artikler)

Kingsley Photo

Lakeside Shopping

Left Handed Shop 

Loop (Garn- og sysaker)

Mathmos Light

Morgan Computers

Nike-Town

O´neill  

 

Orcs Nest Game Shop

Peter Jones

Photo Optix

Richer Sound

Seven Oaks Sound

Slam City Skates

Spymaster  (Sikkerhetsutstyr)  

Stanley & Gibons  (Frimerker)

The Bluewater Center

The Camera Clinic (Foto/Video rep.)

The Candle Shop  

The Christmas Shop  

The Disney Store (Disney produkter)

The London Chess Center

The London Trocadero

The Organic Pharmacy  Ø

The Pen Shop (Skriveverktøy)

The Sausage Shop  

The Tin-Tin Shop (Alt om Tin-Tin)

TK Maxx 

Whiteleys Shop (Stort Shoppingsenter)


OBS

 

Vær oppmerksom på lommetyver - Pass godt på vesker- og lommebøker!

 


 

®

- en båtreise du aldri glemmer
- startstedet for din drømmeferie


 


AustraliaGuiden

CruiseGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

TunisiaGuiden

Dubai Guide


 

Vi ønsker deg en fin LondonFerie !


 

AltOmLondon.no er en informasjonsguide for deg som reisende. All informasjon og alle opplysninger som er gjengitt på guidens sider er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte turist/informasjonskontor samt andre informasjonskilder. Sitens bilder har som kilde de respektive linkområder. AltOmLondon kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltOmLondon.no fraskriver seg ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene.

Alt innhold på LondonGuiden - AltOmLondon.no er beskyttet med opphavsrett ©