AltomLondon.no

Nordens største- og mest innholdsrike LondonGuide


ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!


Kategorier

Bryllup i London

Film/ Musikk/ Teater

Finn frem i London

Fly og Transport

Fotball i London

Første gang i London ?

Hotell i London

Kirker i London

London med barn

London for funksjonshemmede

London Parks

Markeder i London

Museer og Gallerier

Opplevelser og Fornøyelse

Puber i London

Restauranter

Severdigheter

Shopping

Sport

Studere / Jobbe

Til Potter's Verden

17. Mai i London

London Informasjon

All in London

Aviser / Nyhetskanaler

Fakta om London

Hva skjer i London ?

LondonGuider

LondonPass

Reiseinformasjon

Reiseplanlegger

Reiseråd fra UD

Ringe til/i/fra London

Sikkerhetsregler

Time Out London

Valutakalculator

Været i London

Web Cam i London

 - EarthCam  *  London

Ferietilbud

Feriepenger

Finansiering

Fotballreiser

Flybilletter

Gruppereise til London

Sportsreiser

Storbyferie

Flyplass Informasjon

Gardermoen

Heathrow/London

Torp

Bagasje på flyreiser

Fly Forsinkelser

Kontakt

Annonsere

Kontakt oss

Om oss


Last ned en

GRATIS

LondonGuide 


 

Harry Potter's Magiske Verden

 

Den fantastiske historien om Harry Potter og hans mageske krefter er et "tema" som har tatt store deler av verden med storm. Nesten alle, både barn og unge, leser de populære bøkene fra RJ. K. Rowling. Like mange ser de fantasifulle filmene om og om igjen. Alle filmene om Harry Potter er i sin helhet innspillt i England, noe som var et ønske og krav fra forfatteren J. K Rowling.


 

 

 

 

 

 

Oxford

Oxford er "hovedsetet" av det man kan kalle for Potter landet. På flere steder i denne fine og tradisjonsrike universitetsbyen har filmsener blitt "skutt". 

Her finnes bl.a. de kjente Christ Church Collage hvor senene til Galtvorts spisesal, og mange av filmenes mystiske korridorsener ble spilt inn. 

Potter filmene's popularitet har ført til en stor turiststrøm til dette området, og mange tusen kommer hit hvert år få- og føle en opplevelse av Potters magiske verden.

Som en følge av dette arrangeres guidede turer som tar deg med til de fleste områdene. Dersom man planlegger en tur til Potter's verden må man forhåndsbestille billetter. Les mer Her.


Alnwick Castle, hvor mange av eksteriørsenene og de fine flysenene med de magiske kosteskaftene ble filmet, ligger i området Northumberland noen få mil fra grensen mellom England og Skottland. Slottet som er åpent for omvisning hele uken, er en bygning helt fra perioden rundt tidlig 1100-tallet, og er verd et besøk. Linken nedenfor tar deg til Alnwick slott. Alnwick Castle


Bodleian Library tilhører det gamle og tradisjonsrike universitetet. Her kan du se det fine middelaldertaket til teknologiskolen Divinity School hvor mye av filminnspillingene ble foretatt. I tillegg til disse innspillingene ble det foretatt slike på det kjente biblioteket Duke Humfrey's. Dette fine biblioteket besitter en unik boksamling som totalt omfatter i overkant av åtte millioner titler.

Også her arrangeres det guidede turer og du kan få mer info på hjemmesidene, eller di kan sende en e-post her:  


The Norman Glouchester Cathedral

Glouchester Cathdral er stedet hvor man på en unik måte fikk frem den storslagne og mystiske stemningen i de overveldene korridorene man kunne se på trollmannskolen Galtvort. Her ble også noen av spøkelsesscenene spillt inn. Dette er også stedet hvor inngangspartiet til Gryffindor er hentet fra.

 

Glouchester Cathdral er åpen for besøkende, det er gratis omvisning, men det henstilles til alle om et frivillig vedlikehold- og restaureringsbidrag på £3. Et økonomisk bidrag for fotografering kommer i tillegg. For åpningstider etc. kan du se på hjemmesiden til katedralen her: Gloucester Cathedral


Goathland Station

Ligger i Goathland i North Yorkshire og ble brukt i Potterfilmene som stasjonen der toget til Galtvort ankommer med Harry, Hermine og Ron.

Hvis du har fulgt med på tv-serien "Med hjertet på rette staden", har du kanskje oppdaget at den samme stasjonen benyttes i denne serien. Her kan du få litt mer informasjon om Goathland. Se videoplay: Hogwarts Express


Lacock Abbey

Lacock Abbey er en middelalderby fra trettenhundre-tallet (i Wiltshire) hvor man spilte inn mange sener til filmene om Harry Potter.

Les mer Her om Lacock Abbey.


London Zoo

Reptilhuset i den kjente turistattraksjonen London Zoo er stedet hvor den "mystiske" Harry Potter oppdaget av at han kunne kommunisere med slanger.

I London Zoo kan man studere over syv-hundre ulike dyrearter. Parken er en opplevelse for både voksne og barn. Les mer om London Zoo - Her


King's Cross

King's Cross er et av London's aller viktigste knutepunkt hvor det daglig reiser og ankommer tusenvis av mennesker, både "fastboende" og turister.

Alle som har sett Filmene om Harry Potter vet at toget til Galtvort går fra Kings Cross og platform 9-3/4. Denne platformen er selvfølgelig behørlig merket med et dertil egnet skilt. Du kan lese mer Her!

 

 

 


 


®

- en båtreise du aldri glemmer
- startstedet for din drømmeferie


AustraliaGuiden

CruiseGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

TunisiaGuiden

Dubai Guide


 

Vi ønsker deg en fin LondonFerie !


 

AltOmLondon.no er en informasjonsguide for deg som reisende. All informasjon og alle opplysninger som er gjengitt på guidens sider er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte turist/informasjonskontor samt andre informasjonskilder. Sitens bilder har som kilde de respektive linkområder. AltOmLondon kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltOmLondon.no fraskriver seg ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene.

Alt innhold på LondonGuiden - AltOmLondon.no er beskyttet med opphavsrett ©