AltomLondon.no

Nordens største- og mest innholdsrike LondonGuide


ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!


Kategorier

Bryllup i London

Film/ Musikk/ Teater

Finn frem i London

Fly og Transport

Fotball i London

Første gang i London ?

Hotell i London

Kirker i London

London med barn

London for funksjonshemmede

London Parks

Markeder i London

Museer og Gallerier

Opplevelser og Fornøyelse

Puber i London

Restauranter

Severdigheter

Shopping

Sport

Studere / Jobbe

Til Potter's Verden

17. Mai i London

London Informasjon

All in London

Aviser / Nyhetskanaler

Fakta om London

Hva skjer i London ?

LondonGuider

LondonPass

Reiseinformasjon

Reiseplanlegger

Reiseråd fra UD

Ringe til/i/fra London

Sikkerhetsregler

Time Out London

Valutakalculator

Været i London

Web Cam i London

 - EarthCam  *  London

Ferietilbud

Feriepenger

Finansiering

Fotballreiser

Flybilletter

Gruppereise til London

Sportsreiser

Storbyferie

Flyplass Informasjon

Gardermoen

Heathrow/London

Torp

Bagasje på flyreiser

Fly Forsinkelser

Kontakt

Annonsere

Kontakt oss

Om oss


Last ned en

GRATIS

LondonGuide 


 

Opplevelser og Fornøyelse i London

 

Hva er en Londonferie uten de virkelig spennede, farstfyllte og fine opplevelser. London har mulighetene. Her er det mye man kan gjøre, og det er mange steder som kan underholde både store- og små. Nedenfor kan du klikke deg til mulighetene, og du kan få et inntrykk av hva, og hvilke fine opplevelser som venter deg.

 

 

 

 

 

 

Velg her!

 

Her er et fint kart over London hvor du kan


 


Opplevelser

Fornøyelse for Små- og Store

 

Chessington

 

World of Adventures

 

 

London Eye  360

 

The Dungeons 

London Wetland Centre

 

 

 

Livsey Museum

for Children

 

Polka Theatre

for Children

 

London Aquarium

WebCam - Sharks

 

 

London Zoo

 

 

 

NAMCO

London County Hall 

 

 

 

Se River Thames

 

City Cruises  360

 

 

 

 

Battersea Park

 

b

Duck-Tours 

 

The London

Butterfly House

 

SurfDome

 

Gå under Themsen

Greewich Foot Tunnel

Se kart her  

Se film fra Ballongturen her

 

Kun for dem med

 

gode nerver!

Thorpe Park

En fin opplevelse for alle

A new addition to the 

skyline of Greenwich

 

 

Abbey Road Story

Les om Beatles her på Wikipedia

 


Parker

London Parks

 

Lee Valley Park er et fantastisk flott sted hvor man kan oppleve alt mulig.

Her kan man se et unikt dyre- og fugleliv, drive sportsfiske, være med på kart

racing, besøke det store badelandet, skøytebane, la barna oppleve en ekte britisk bondegård, hesteridning, spille golf og mye, mye mer.

Se selv på parkens hjemmesider.


 

 

Kew Gardens

Den kongelige botaniske hage. Parken er på UNESCO's verdensarvliste. Den inneholder over førti-tusen ulike plantesorter. Kew Gardens ligger i sørvest London, og det er en tube-stasjon med samme navn på District Lane.

 

 

Denne fine parken, som virkelig er verd et besøk, er åpen fra 0900 til 1730 alle dager - (Billetter: £13.-). Det arrangeres gratis guidede turer i parken tre ganger daglig - (11/14/12) hvor sistnevnte er en omvisning med informasjon om hvordan de skjeldne artene blir bevart. I Kew Gardens er det både reatauranter og kafeer.  Hjemmeside

Hovedattraksjoner i parken:

- Treetop Walkway - er en gangvei 18 meter over bakkenivå, hvor det er en flott utsikt over parken.

- Palm House - er det tropiske området, hvor det finnes mange skjeldne arter.

- Princess if Wales Conservatorium - hvor man går gjennom ti klimasoner. Åpnet av Diana i '87.

- Temperate House - er et stort innendørs anlegg med mange skjeldne planter.

- Climbers and Creepers - dette er barnas favotitt, det er et innendørs interaktivt tunellområde. 


 

 

 

The Roof Gardens

 

One and a half acres of spectacular rooftop gardens. Tropical plants and flamingos blend with traditional stone and wrought iron to create a haven from the noise of the streets below.

Dette er et av Sir Richard Branson's mange prosjekter. Den er spesiell, og

virkelig verd et besøk.


 

 

 

 


Walking

London by Walking - en opplevelse for alle !

 

Det å "bruke bena" er antagelig den beste måten å oppleve London, (hvis man har nok energi). Selv om London er en veldig stor by blir man egentlig overrasket over hvor nær hverandre mange av byens kjente "landemerker" ligger.

Guidede "fotturer" i London er populære, og en enestående måte for å bli kjent i byen. Nedenfor er noen linker til virksomheter som tilbyr guidede turer.

 


 

 


 

 


 

 


 

Sykkel

London med Sykkel

 

Dersom du ikke har lyst til å gå i London, så finnes flere muligheter. Klikk på foto og du kommer til "London Bicycle". Dette et firma som leier ut sykler av alle slag, og som i tillegg arrangerer sykkelturer med guide. Adr.: 1A Gabriel's Wharf, 56 Upper Ground, South Bank, SE1 9PP. Tlf.: 0044 20 7928 6838.


 

Spa

Massasje- og Spa

 

 

Bad- og Massasje

 

Elmis SpA

The Santuary (SPA)


 

 

Sightseeing i London

 


For den som ønsker noe utenom de tradisjonelle sightseeing-turene, så finnes et spennende alternativ - London RIB Voyages. Her kan man oppleve Themsen og de nærliggende severdigheter i et en-times cruise på en utrolig fin måte i en "gummibåt" med glassfiberbunn. Denne "høyhastighets" sightseeing turen vil være en flott opplevelse for alle, og man er garantert at sikkerheten er ivaretatt 

med både nødvendig utstyr og godt kvalifiserete båtførere. Prisnivået ligger mellon £ 15.- og £ 25.- barn/voksen. Adressen til London RIB Voyages er: Waterloo Millennium Pier, South Bank, London SE1 7XZ, med nærmeste tube: Waterloo. Mer informasjon og booking finnes på hjemmesidene.


The London Duck Tour er et morsomt sightseeing arrangement som alle med barn bør være med på. Her kjører man rundt i London sentrum, forbi mange kjente attraksjoner, og hva skjer? Jo, man blir kjørt rett ut i Themsen. Alt foregår i trygge omgivelser i en amfibiebil. Klikk deg inn på arrangørens hjemmesider så kan du lese mer om dette artige tilbudet. 

Her kan du også foreta booking. Priser for en Duck Tour er: £17.- for voksne og £12.- for barn. Familiepriser er £ 53.-. Dette MÅ du oppleve.A BIT OF SIGHTSEEING

 

Finn frem

Finn frem i London

 

Enten du skal gå eller sykle i London så er det greit å vite hvilken retning man skal ta for å komme frem til riktig bestemmelsessted. Nedenfor er to linker som kan være til hjelp.

 


 

The Royal Parks

 

 

 

Hyde Park

Hyde Park "stammer" helt fra 1536, og var dengang et attraktivt jaktområde. Parken har gjennom årene utviklet seg etter ønske fra Kronen- og befolkningen, og har lange tradisjoner innen det man kan kalle folkelig underholdning. I tillegg til jaktområdet finnes også en militær historie knyttet til Hyde Park, gjennom tilstedeværelsen av  Knightsbridge barracks i parkens  utkant, og gjennom salutter som blir avfyrt fra The Parade Ground. De to mest berømte innslagene i Hyde Park er The Serpentine, som er en innsjø på nesten 

tolv hektar, og Rotten Row som er den verdensberømte ridestien. Parken feiret 300 års jubileum i 1990, og var  den første offentlige "gate" i England som ble opplyst om kvelden. Selv om parken blir flittig benyttet får man likevel en behagelig følelse av ro og stillhet. I Hyde Park finnes i tillegg til det som allerede er nevnt, muligheter for både bading, roing, fiske, bowling, sykling, ridning og tennis. Det finnes kafeer, og hver søndag samt andre fridager (offisielle) arrangeres det konserter med hornmusikk. Hyde Park er stedet "der det skjer- når noe skjer" !

 .....- og her er Speaker's Corner !

 

Om Hyde Park - Parkfasciliteter - Parkens historie og arkitektur - Sport i Hyde Park 

 

Arrangement i Hyde Park - Diana - Princess of Wales Memorial Funtain


 

 

St. James Park

St.James Park som ligger litt øst for Buckingham Palace ble beordret bygget av Henrik VIII tidlig på 1500 tallet, omtrent samtidig med Hyde Park. Parkene er et viktig bidrag til Londons sermonielle liv med The Mall, som er prosesjonsruten mellom The Palace, Whitehall og Horse Guards Parade. St James's Park reflekterer den engelske pitoreske parkstilen som var framtredende på 1800 tallet, og er i dag et meget populært parkområde. Parken er spesiellt berømt for den 

fine utsikten, parkens mange vadefugler og de fantastiske blomsterarrangement. I denne parken finner man bl.a. Her finnes The Cake House, lekeplasser og det arrangeres konserter med hornmusikk to ganger hver dag i sommerhalvåret.

Om St. James Park - Parkfasciliteter - Parkens historie og arkitektur - Arrangement

 

Flora- og Fauna i St. James Park


 

 

The Green Park

The Green Park ligger litt øst for Buckingham Palace ble som St. James Park beordret bygget av Henrik VIII tidlig på 1500 tallet, omtrent samtidig med Hyde Park. Parkene er et viktig bidrag til Londons sermonielle liv med The Mall, som er prosesjonsruten mellom The Palace, Whitehall og Horse Guards Parade. St James's Park reflekterer den engelske pitoreske parkstilen som var framtredende på 1800 tallet, og er i dag et meget opulært parkområde. 

Parken er spesiellt berømt for den fine utsikten, parkens mange vadefugler og de fantastiske blomsterarrangement. I denne parken finner man bl.a. Her finnes The Cake House, lekeplasser og det arrangeres konserter med hornmusikk to ganger hver dag i sommerhalvåret.

Om The Green Park - Parkfasciliteter - Parkens historie og arkitektur - Arrangement 

 

Flora- og Fauna i The Green Park


 

 

Regents Park / Primrose Hill

Regent's Park / Primrose Hill Regent's Park ble "grunnlagt" i 1811 av John Nash og Crown Architect. Dette er et parkområde som er småkupert, med tillegg av noen bratte områder i parkens nordlige del ved Primrose Hill hvorfra det er en flott utsikt mot Westminster og The City. Parken dekker et område på hele fire hundre mål og har et variert tilbud relatert til bl.a. fritidsaktiviteter. Her finnes bl.a. vakre hager, en fin innsjø, lekeplasser og frilufts teater (Open Air Theatre).

I tillegg finnerman også her London Zoo. Foruten det som allerede er nevnt så er det også musikkpaviljong hvor det arrangeres diverse konserter, tennis baner, golf skole, løpebaner, cricket, softball, fotball, rugby, dukke teater- og andre barneaktiviteter, diverse båter, barnebasseng og mye mer.

Om Regent's Park - Parkfasciliteter - Parkens historie og arkitektur

 

Sport i Regent's Park - Arrangement i Regent's Park - Flora- og Fauna


 

 

Greenwich Park

Grennwich Park Dette er en park på nesten to hundre mål som ble anlagt så tidlig som i 1433, og som den første av the Royal Parks. Parken kalles av mange for "Hjorte-parken" siden slike har vært her helt fra begynnelsen. I dag går alle Hjorte-dyrene i et inngjerdet område kalt The Wilderness. Fra parken er det flott utsikt til The National Maritime Museum, til Themsen, Docklands og The City of London. The Royal Observatory ligger i parkens sentrum. 

I tillegg finnes her bl.a. Observatory planetarium, kafeer, tennis baner, putting green, rugby, cricket, musikkpaviljong, flere lekeplasser, båtbasseng for barn med pedalbåter- og kanoer, dukketeater, og mye mer.

Om Greenwich Park - Parkfasciliteter - Parkens historie og arkitektur

 

Sport i Greenwich Park - Arrangement i Greenwich Park - Flora- og Fauna


 

 

Richmond Park

Richmond Park dekker et areal på nesten tusen mål. Denne parken ble anlagt av Charles I i 1637 som et jaktområde og har fortsatt mange trekk av en hjortepark. Parkens karakter er er de rike seminaturelle hydrogenholdige slettene, sumpområder, våtmark og skoger med gamle flotte "parktrær". Flokker med hjort ferdes fortsatt i parken. I 1992 ble parken ærklært  "Et Område av "spesiell vitenskapelig interesse" av English Nature. 

Her finnes bl.a. den fine kafeen Pembroke Lodge, golfbane restaurant, to offentlige golf baner, lekeplasser, mulighet for fiske, sykkel- og turstier og mye mer.

Om Richmond Park - Parkfasciliteter - Parkens historie og arkitektur

 

Sport i Richmond Park - Arrangement i Richmond Park - Flora- og Fauna


 

 

Bushy Park- og Longford River

Bushy Park og Longford River Bushy Park (450 mål) er en historisk hjortepark. Den ble opprinnelig anlagt som treseparate parker, fra åkermark, av Cardinal Wolsey og Henry VIII mellom 1500 og 1537. Dens mange bekker og kulper får vann tilført fra the Longford River. Parken er berømt for sine allèer, som den 1,6 km lange kastanje avenuen som fører til  Diana Fountain. Landskapet ligner Richmond Park og har også en rekke vakre hager.

The Longford River er en kunstig elv, ca 20 km lang. Den har sitt utspring i Longford Point i the River Colne, et stykke forbi Heathrow Airport, og renner ut i Themsen ved  Hampton. Opprinnelig anlagt av Charles I i 1639.  Her finnes bl.a. modell båt basseng, hesteriding, fiskemuligheter, tur- og sykkelstier, cricketbaner, rugby og fine muligheter for svømming.

Om Bushy Park - Parkfasciliteter - Parkens historie og arkitektur

 

Sport i Bushy Park - Arrangement i Bushy Park - Flora- og Fauna


 

 

Kensington Gardens

"The Gardens" ble annlagt av land tatt fra Hyde Park etter at William og Mary flyttet inn i Nottingham House (Kensington Palace) i 1689. De opprinnelige hagene var av beskjedent omfang men ble utvidet tidlig på 1700 tallet designet av Charles Bridgeman. Parken er senere utvidet og forandret flere ganger og har nå en funksjon tilpasset publikum. Her finnes bl.a. restauranter, modell båter i Round Pond, drageflyging, galleri, lekeplasser og dukketeater som vises to ganger daglig sommertid.

Om Kensington Gardens - Parkfasciliteter - Parkens historie og arkitektur

 

Arrangement i Kensington Gardens - Princess Diana Memorial Playground


 

 

Brompton Cemetery

Brompton Cemetery covers 16.5 hectares and is one of the finest cemeteries in the country and it is managed by The Royal Parks under contract from the Secretary of State for Culture, Media and Sport. Located in the Borough of Kensington and Chelsea, it is the only Crown Cemetery.

 

Om Brompton Cemetery  -  Arrangement i Brompton Cemetery  -  Fasciliteter

 


 

®

- en båtreise du aldri glemmer
- startstedet for din drømmeferie


 


AustraliaGuiden

CruiseGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

TunisiaGuiden

Dubai Guide


 

Vi ønsker deg en fin LondonFerie !


 

AltOmLondon.no er en informasjonsguide for deg som reisende. All informasjon og alle opplysninger som er gjengitt på guidens sider er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte turist/informasjonskontor samt andre informasjonskilder. Sitens bilder har som kilde de respektive linkområder. AltOmLondon kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltOmLondon.no fraskriver seg ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene.

Alt innhold på LondonGuiden - AltOmLondon.no er beskyttet med opphavsrett ©