AltomLondon.no

Nordens største- og mest innholdsrike LondonGuide


ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!


Kategorier

Bryllup i London

Film/ Musikk/ Teater

Finn frem i London

Fly og Transport

Fotball i London

Første gang i London ?

Hotell i London

Kirker i London

London med barn

London for funksjonshemmede

London Parks

Markeder i London

Museer og Gallerier

Opplevelser og Fornøyelse

Puber i London

Restauranter

Severdigheter

Shopping

Sport

Studere / Jobbe

Til Potter's Verden

17. Mai i London

London Informasjon

All in London

Aviser / Nyhetskanaler

Fakta om London

Hva skjer i London ?

LondonGuider

LondonPass

Reiseinformasjon

Reiseplanlegger

Reiseråd fra UD

Ringe til/i/fra London

Sikkerhetsregler

Time Out London

Valutakalculator

Været i London

Web Cam i London

 - EarthCam  *  London

Ferietilbud

Feriepenger

Finansiering

Fotballreiser

Flybilletter

Gruppereise til London

Sportsreiser

Storbyferie

Flyplass Informasjon

Gardermoen

Heathrow/London

Torp

Bagasje på flyreiser

Fly Forsinkelser

Kontakt

Annonsere

Kontakt oss

Om oss


Last ned en

GRATIS

LondonGuide 


 

London for Funksjonshemmede

 

For den som er bevegelse eller funksjonsshemmet er London i utgangspunktet ingen enkel by å besøke. For å få størst mulig utbytte bør en reise til denne verdensmetropolen planlegges godt på forhånd. Vi i AltomLondon.no har innhentet en del informasjon, og satt opp noen linker som forhåpentligvis kan

være til hjelp slik at opplevelsene av denne fantastiske byen skal bli best mulig - for flest mulig.


 

 

 

 

Velg her!

 

 


Flyreise

Flyreise og Transport

 

Når man som bevegelse- eller funksjonshemmet har bestemt seg for å reise til London bør man først og fremst ta kontakt med det flyselskapet som skal benyttes, eksempelvis for å få avtaler med hensyn til seteplassering, rullestol eller annet. Dette kan gjøres på egen hånd eller man kan få hjelp av reisebyrå og reiseselskapet.

Når flyreisen er avklart og man ankommer en av London's flyplasser kan man for å få en enkel transport bestille det som heter - Personal Airport Transfer. Dette er et (taxi) selskap som har bringertjeneste fra-og til flyplassen, og helt frem til det hotellet hvor man skal bo under oppholdet. Personal Airport Transfer har biler som tar fem personer, bagasje og evt. rullestol.

Se ellers vår side for Transport.

 Klikk her for mer informasjon og evt. bestilling.


Fotball

Fotball i London (og noen andre aktuelle arenaer i England)

 

Det å dra på fotballkamp i London- og England forøvrig, som bevegelseshemmet, byr vanligvis ikke på store problemer. De aller fleste arenaer har tilrettelagte forhold for denne gruppe mennesker. Nedenfor finner du linker til forskjellige arenaers informasjon om dette.

 

For en komplett oversikt, klikk her så kommer du til vår fotballside.


Hotell

Hotell i London

Samtidig som man planlegger- og tilrettelegger flyreisen er det viktig å planlegge hvor man skal bo. Nedenfor er det satt opp noen linker til de hotell som er tilrettlagt, og har fasciliteter for bevegelse / funksjonsshemmede.

 


Transport

Transport i London

 

I London kan man benytte flere typer fremkomstmidler som eksempelvis buss, undergrunn taxi etc. Bussene i London fornyes, og erstattes nå kontinuerlig med nye såkalte "dobbeltdekkere" som har lavt gulv tilpasset rullestolbrukere. Ytterligere informasjon om dette finnes på nedenstående linker. Se ellers vår Transportside.

 

London Travel Information  -  Transport for London

 

       


Undergrunn i London er ikke alltid like enkel som buss i og med at man må forsere både trapper og koridorer for å komme frem til stasjonen. I tillegg til dette så er det alltid utrolig mange mennesker i disse områdene noe som gjør tilgjengeligheten ennå mer problematisk. Men, fortvil ikke for Jubilee Line tog har rullestoltilgang via heis til alle nye stasjoner mellom Westminster og Stratford. Mer informasjon om dette finnes på

 


Dersom man skal reise med tog så finnes flere hjelpemuligheter. Informasjon om dette finnes på:

 


Dockland Light Railway har full tilgang via rulletrapper, ramper og heiser. Se informasjon på:

 

 

www.tfl.gov.uk/modalpages/2632.aspx


Hvis man velger å benytte taxi så har London Taxi Tours spessialisert seg på sightseeing av funksjonshemmede. Klikk på foto og du finner informasjon og bestillingsmuligheter.

 


London's "Black Taxi" har tilgang for rullestolbrukere. Informasjon finnes på:

 


Attraksjoner

Attraksjoner, SeverdigheterShopping

 

The London Borough of Camden, fra Covent Garden til Hampstead. Her er det laget tilgang for funksjonshemmede til nesten 30 attraksjoner og historiske byggverk. Klikk her for informasjon.


I tillegg til dette finnes muligheten for guidede turer ved hjelp av forfatteren William Forrester (som selv er rullestolbruker). Han kan kontaktes på telefon: 0044 1483 575401. Det gjøres også oppmerksom på at mange av London's attraksjoner har rullestoler for utlån, men dette bør sjekkes- og avtales på forhånd med den enkelte attraksjon. Linkene nedenfor gir oversikt over attraksjoner som har tilgang- og nødvendige fasciliteter tilpasset bevegelse / funksjonshemmede.


På denne nettsiden (London's offisielle webside) kan du finne det meste vedrørende tilgjengelighet i London. Her finner du god informasjon om hotell, severdigheter, restauranter, opplevelser, shopping, shoppinghjelp, markeder, transport og mye mer.

 

 


På hjemmesiden til Magicdeaf finnes du mye god informasjon relatert til et stort antall attraksjoner som er godt tilpasset ikke hørende gjester.

 

 


Themsen tiltrekker de fleste, og er en opplevelse. Heldigvis er en tur på Themsen ikke lenger noe problem for funksjonshemmede i og med at de fleste pirer har gjennomført god tilrettelegging for bl.a. rullestolbrukere. Ytterligere informasjon kam man få ved kontoret til Thames River Service, 0044 20 7918 4753, eller man kan se på hjemmesidene til City Cruises:  (Klikk på logo'n) 


Musikk- og Teater

Musikk- og Teater

 

Mange ønsker å benytte muligheten til å besøke et ekte London-Teater. Tidligere var dette et stort problem for funksjonshemmede men heldigvis er dette nå løst og det finnes mange teater som har god tilgang, og fine fasciliteter. Nedenfor finner du en link som gir deg en god oversikt. Se også vår side: Film, Musikk og Teater.


Ytterligere

Ytterligere informasjon

 

Ytterligere informasjon som kan være til hjelp for London oppholdet finnes på linkene nedenfor.

 


 

Symboler

 

Disse symbolene er designet for å vise hvilke tjenester- og muligheter som er tilgjengelig og som er tilpasset den enkeltes behov.

 

              

 

Klikk her så får du mer detaljert informasjon om symbolene.

 

 


 


®

- en båtreise du aldri glemmer
- startstedet for din drømmeferie


AustraliaGuiden

CruiseGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

TunisiaGuiden

Dubai Guide


 

Vi ønsker deg en fin LondonFerie !


 

AltOmLondon.no er en informasjonsguide for deg som reisende. All informasjon og alle opplysninger som er gjengitt på guidens sider er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte turist/informasjonskontor samt andre informasjonskilder. Sitens bilder har som kilde de respektive linkområder. AltOmLondon kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltOmLondon.no fraskriver seg ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene.

Alt innhold på LondonGuiden - AltOmLondon.no er beskyttet med opphavsrett ©