AltomLondon.no

Nordens største- og mest innholdsrike LondonGuide


ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!


Kategorier

Bryllup i London

Film/ Musikk/ Teater

Finn frem i London

Fly og Transport

Fotball i London

Første gang i London ?

Hotell i London

Kirker i London

London med barn

London for funksjonshemmede

London Parks

Markeder i London

Museer og Gallerier

Opplevelser og Fornøyelse

Puber i London

Restauranter

Severdigheter

Shopping

Sport

Studere / Jobbe

Til Potter's Verden

17. Mai i London

London Informasjon

All in London

Aviser / Nyhetskanaler

Fakta om London

Hva skjer i London ?

LondonGuider

LondonPass

Reiseinformasjon

Reiseplanlegger

Reiseråd fra UD

Ringe til/i/fra London

Sikkerhetsregler

Time Out London

Valutakalculator

Været i London

Web Cam i London

 - EarthCam  *  London

Ferietilbud

Feriepenger

Finansiering

Fotballreiser

Flybilletter

Gruppereise til London

Sportsreiser

Storbyferie

Flyplass Informasjon

Gardermoen

Heathrow/London

Torp

Bagasje på flyreiser

Fly Forsinkelser

Kontakt

Annonsere

Kontakt oss

Om oss


Last ned en

GRATIS

LondonGuide 


 

London for første gang

 

Her er noen enkle reisetips

 

Dersom du skal reise til London for første gang, så kan det kanskje være nyttig å få noen enkle tips eksempelvis på hva du bør se, hvor du bør shoppe, hvordan du bor osv. Det kan for mange være lurt å forberede seg på denne storbyen, og her på LondonGuiden har vi satt sammen litt informasjon som forhåpentlig vil være til hjelp. I tillegg til dette finner du mye mer informasjon, linker mm. i menyen på venstre side.

London er en storby hvor det finnes noe å gjøre for både store- og små, - kort sagt, her er det noe for alle- og enhver hele året. Enten man vil se på fotball, få historiske innblikk, besøke kunstgallerier, oppleve rockekonserter, høre klassisk musikk eller bare spise god mat, drikke øl på en ekte pub eller slappe av og studere et yrende folkeliv - Ja! da er London det perfekte reisemål.


 

 

 

 

 

Husk

 

For å reise til london behøver ikke skandinaviske borgere å ha visum, men alle må ha et gyldig pass. (Som vanlig så må dette ikke ha en kortere utløpsdato enn seks måneder etter beregnet hjemkomst).

Dersom ikke noe er til hinder for at du selv kan bestemme når du skal reise til London så anbefales det å reise eksempelvis i tidsrommet mandag til torsdag. I denne perioden er det enklere med valg av bl.a. hotell, og dette fordi de aller fleste besøker byen i helgene med week-end og lang week-end.

Det burde egentlig være unødvendig å påpeke, men husk for all del å ta godt vare på penger, alle reisedokumenter, pass, og ikke minst viktige adresser- og telefonnummer til eksempelvis ambassade, sjømannskirken i London (de kan hjelpe deg med mye), bankkortsperring, ditt  reiseforsikringsselskap, landets/byens nødnummer etc.

Det kan være lurt å ikke ta med alt for mye kontanter til London, men heller bruke kort. Kontanter (£) trenger man i hovedsak "kun" til eventuelle transportutgifter og tips. Når det gjelder bruk av kort så er det greit å benytte to kort i tilfelle man enten mister kortet eller at det av en eller annen grunn slutter å fungere. En "kort-feil" tar som regel lang tid å få ordnet, og er ekstra ille når man er "langt hjemmefra". Det er videre meget viktig at du planlegger hvor- og hvordan du oppbevarer dine verdisaker som penger, kort, pass etc., for du må huske på at London er som alle andre store byer, og her finnes mange lommetyver, veskenappere, svindlere og andre tvilsomme elementer som ønsker å tilegne seg dine verdisaker. Ikke fremstå med glitter og stas - dette kan du bruke når du kommer hjem. Alt du skjuler under genseren er tryggere enn det som er utenfor. Husk: Bruk sunn fornuft - det er viktig!

Dersom du til tross for alle anstrengelser likevel blir frastjålet verdisaker så ring 999, og spør etter politiet. Husk også at du må ha et referansenummer (CRN-crime reference number) dersom du fremmer et erstatningskrav til reiseforsikringen.

 

 

Transport

 

London har flere flyplasser og dersom du reiser hit "alene" og ikke med et stort reisefølge med reiseleder som tar seg av, og ordner det meste, så er det greit å vite at:

Heathrow Airport (som er en av verdens mest trafikkerte flyplasser) ligger ca. 25 kilometer vest for London. Beste transport er å benytte Piccadilly Line som går fra flyplassen til sentrum. Turen tar omtrent femti minutter. Heathrow Express-toget som har avgang hvert 15. minutt, og brukes ca. tyve minutter til Paddington station. Flybussen fra Heathrow bruker ca. 1.5 time, og har avganger hver halve time. Dersom du ønsker å benytte taxi, så kommer du til sentrum på litt under en time.

 

Gatwick Airport ligger ca. 45 kilometer fra london sentrum. Herfra er det greit å bruke hurtigtoget Gatwick Express som gjør unna turen frem til Victoria Station på ca. en halv time. Denne expressen har avganger hvert kvarter på dagtid, og hver time om natten. Det går også an å benytte flybussen, men denne har avganger bare hver hele time.

 

Luton Airport ligger 55 kilometer fra London sentrum. Det går buss hvert 5. minutt fra flyet og til Luton Airport Parkway (denne turen tar bare 5 minutter). Fra Luton Airport Parkway går det tog videre hvert 10. minutt til Kings Cross Station. Det går også an å benytte en direktebuss fra som går fra Luton til Victoria Coach Station.

 

Stansted Airport ligger ca. 50 kilometer nordøst for London, og det er hit du kommer derson du flyr med billigselskapene Ryanair og Norwegian - (landingsavgiftene for flyselskapene er her lavere enn på de andre flyplassene). Fra Stanstead går det busser hele døgnet. Stanstead Expresstoget som har avganger hvert 15. minutt tar deg til Liverpool Street Station. Det er også mulig å benytte taxi, og dette er en tur som tar litt over en time.

 

Les ellers mer på vår side for - Fly- og Transport. Denne etterfølgende linken gir deg god informasjon dersom du har behov for Transport mellom flyplassene.

 

Det lønner seg å planlegge en Londontur på forhånd, og som et lite tips så bør du finne ut før du reiser hva du ønsker å se, hvor du ønsker å shoppe eller annet, og hvor du skal. Bli kjent med London-Tuben, du finner et fint kart over denne her, og du kan her lese mer om transport som eks. busser, taxi og tog

 

 

Taxi

 

Når du er i London så kommer du en eller annen gang ganske sikker til å benytte deg av taxi. Da er det viktig å huske følgende: Du MÅ alltid bruke en registrert "Cab". IKKE benytt deg av pirat taxi uansett hvor billig disse kan være. Bruker du pirat-taxi så garanterer vi at du gjør en dyrkjøpt erfaring som du aldri vil gjenta. 

Alle registrerte Cabs i London er sorte (de aller fleste) og de har lys på taket. Husk at du alltid må kontakte sjåføren gjennom vinduet før du setter deg inn.

Det er også en "spesiell" teknikk når du skal kjøre med taxi - Black Cabs - (Obs. det er ikke alle som har den sorte fargen lenger). Disse praies ved å vinke, du skal fortelle sjåføren hvor du skal før du setter deg inn i bilen og du skal betale sjåføren etter at du har gått ut av denne. Husk at når det gule lyset lyser, da er taxi'n ledig.

Dersom du er ute på by'n og spiser på en liten restaurant så kan du være ganske sikker på at kelneren eller dørvakta har en bror eller svoger som kjører pirat-taxi. Du må derfor ved bestilling gi klar og tydelig beskjed om at du ikke under noen omstendigheter aksepterer en pirat-taxi. Ikke godta deres forklaring om at det er en "reserve-taxi". Husk at en ikke-uniformert bil uten taxameter, det er ikke en taxi! Dersom du skal bestille en taxi i resepsjonen ved avreise fra hotellet bør du forvisse deg om "It will be a uniformed cab?" I tillegg til dette bør du vite at når du venter på taxi utenfor hotellet så er det her som i andre byer at en pirat-taxi står parat og venter et sted i gaten og kjører frem i det øyeblikket de ser noen med bagasje, og spør om det var deg som hotellet ringte å bestilte taxi for. Vi antar at du vet hva du skal svare i en slik situasjon. Husk at det er vanlig å tipse en "ekte" taxi sjåfør med ca. 10%. (Se også Transport)

London har nå fått nok et nytt taxiselskap - Pink Ladies (+44 0845 450 7465) - med kvinner bak rattet, og som bare tar kvinnelige passasjerer. Dette selskapet tilbyr engelske kvinner i London en trygg tur hjem. Sjåføren som alltid er en kvinne, venter i bilen helt til passasjeren har lukket seg trygt inn der hun skal. Taxitjenesten er medlemsbasert, men medlemsavgiften er ikke avskrekkende stor; avhengig av hvilken sentral du ønsker 

knytte deg til så koster det fra 1 pund ca. 12 kroner. Dette er et kjærkomment tilskudd til Londons transporttjenester, for hver uke utsettes i gjennonsnitt ti kvinnelige taxipassasjerer for voldtekt eller sexuell trakasering av ulisensierte taxisjåfører i London.

Dette forholdet har har allerede gitt byen tre andre taxiselskap der kvinner kjører kvinner - My Fare Lady (+ 440208 458 9200) - Lady Mini Cabs +44 020 7272 3300 og Lady Cabs (+44 (0)20 7254 3501)  Kanskje dette kan være noe å sjekke ut neste gang det planlegges en jentetur til London ?

 

Her er flere alternativ

 


London Taxi: Rush Hour (Spill).

Dette er et bilspill tilpasset Playstation, PC og Xbox. Her kan du kjøre en ekte Black Cab i London bl.a. forbi mange av byens kjente landemerker.

 

Test deg selv som taxisjåfør i London:

Last ned en Demo av spillet her!


 

Hotellene

 

Før du reiser til London så må du innstille deg på at den standaren man er vant til på norske hotell, finnes skjelden i denne byen, (vel og merke hvis man benytter seg av de såkalte billighotellene). Slik standard forekommer stort sett bare på de litt dyre, og de aller dyreste hotellene. På mange av hotellene betaler man for den sentrale beliggenhet og ikke for standaren.

I London må man hele tiden tenke engelsk standard, med smale- og trange korridorer, små hotellrom, og ofte (på billighotellene) med både toalett og dusj plassert i enden av gangen. Vær oppmerksom på at mange av de engelske hotellene har vegg-til-vegg tepper i alle rom (noen ganger også på baderommene, og dette er ikke av det mest hygieniske).

Mange av London-hotellene er ombygde viktorianske hjem, så du må ikke bli overrasket om "huset" du skal bo i er over 100 år gammelt. Dersom du ser i hotellannonsen at hotellet er nyrenovert, så vær da klar over at dette er etter engelsk standard. Det lønner seg å undersøke litt før man reiser så man vet vilken hotellstandard man kommer til.

Spør gjerne noen som har besøkt byen før. Få tips om fine hotell, og ikke minst hotellets beliggenhet i forhold til der du vil bo, og de steder du skal besøke. Det er også viktig å huske å

ta med et "internasjonalt" adapter dersom du har med hårføner, barbermaskin o.l. Klikk her for vår hotelloversikt.

Når du skal bestille hotellovernatting bør du forsikre deg om at dersom noe uforutsett inntreffer, og du av den grunn ser deg nødt til å foreta en avbestilling, pass da på at du ikke blir belastet med et såkalt avbestillingsgebyr.

Som nevnt så er beliggenheten av hotellet er svært viktig for de fleste. Alle ønsker kortest mulig vei til bl.a. severdigheter og shopping, og mange velger derfor å benytte seg av hotell som ligger i området ved Kensington Garden / Hyde Park. Dette er et sentralt "knutepunkt", og har i tillegg en grei adkomst uavhengig hvilken flyplass du ankommer. I "nærområdet" til Kensington Garden / Hyde Park ligger eksempelvis både Paddington, Bayswater (som også er et meget populært hotellområde for mange skandinaver), Lancaster Gate, Earl Court, South Kensington og Chelsea, og det er forholdsvis kort avstand til både West End og Oxford Street. Fra det som heter South Kensington er det greit å komme til områder som King's Road og High Street Kensington, hvor du i tillegg til fine markeds- og shoppingområder, finner Natural History Museum og Royal Albert Hall. (Se: Markeder- og Shopping  - Museer - Severdigheter)

Valg av riktig hotell er viktig for at oppholdet i London skal bli best mulig. Selv om man ikke oppholder seg mest på hotellet, så er det likevel viktig at dette tilfredstiler de krav man måtte ha til både service- og hygiene. Av denne grunn bør du være oppmerksom på, og prøve så langt det er mulig å unngå alle de renoveringstrengende hotellene som tilbyr et opphold til "en utrolig lav pris". På slike hotell kan man ofte risikere å oppleve både dårlig renhold, lavtlønns-ansatte som kun kan uttale seg på et gebrokkent engelsk, og som noen beskriver forholdene med at - "på enkelte billig-hotell kan man risikere å overta både sengetøy og håndklær etter tidligere hotellgjester". Bruk heller noen ekstra pund slik at du får et bra sted å bo. (Se: Hotell).

I tillegg til alle de hotellene du vil finne på vår hotellside, så har vi nedenfor satt opp noen hotell-tips som du kanskje kan benytte. Her kan du oså se hva hotellene i London som regel har av romfasciliteter.

 

Alt om London.no er en ledende online hotellbooking agent, som spesialiserer seg på kvalitetshotell til rabatterte priser. Vi tilbyr i overkant av 70.000 hotell i storbyer og populære destinasjoner rundt hele verden. Vi har et bredt utvalg, fra flyplass- og budsjett- hotell, til fire og fem stjerner luksushotell.

(c) Alt om London.no. Alle rettigheter  forbeholdt.

 

2-Shakespeare

Adresse: 22-28 Norfolk Square, Paddington, London W2 1RS - Antall Rom: 32 - Romfasciliteter: Internett-tilkopling, Tv, telefon, hårføner, buksepresse og automatisk vekking. (Noe lav standard, men forholdsvis billig).

 

3- The Pavilion Hotel (The Fashion Rock'n roll Hotell)

34-36 Sussex Gardens, Hyde Park, London W2, (ligger nær Oxford Street og Hyde Park). Antall rom: 30 som alle er innredet eter ulike tema. Prisnivå er per rom inkl. frokost fra ca. £ 60.- for enkeltrom til ca. £ 125 for familierom. Dette er et hotell som er mye benyttet av personer innen mote- og musikk bransjen.

 

4- Commodore

Adresse: 50 Lancaster Gate, Hyde Park, London W2 3NA, Bayewater - Antall rom: 85 - Romfasciliteter: Titernett-tilkopling, Tv, radio, telefon, hårføner, minibar. (God turistklasse standard).

 

5- Royal Garden

Adresse: Kensington High Street 2-24, London W8 4PT - Antall rom: 355 - Romfasciliteter: AirCondition, Tv, satelitt-tv, radio, betaltv-kanaler, minibar, hårføner, automatisk vekking.

(Høy standard).

 

St. Marks London - i 300 City Road.

 

Hotell frokost

Ved de fleste hotell er en såkalt "Kontinental frokost" inkludert i romprisen. Dette er en enkel form for frokost og består av de tradisjonelle rundstykkene, toast, to varianter av syltetøy, kaffe, te, varm sjokolade og juice. 

Ønsker man en mer "utvidet" frokost med eksempelvis egg, bacon, pølser etc. så må man betale noen £ ekstra.


 

Opplev byen

 

Når du har fått "installert" deg på et forhåpentligvis akseptabelt hotell, er tiden inne for å oppleve London. Dersom du eksempelvis velger å starte med shopping, så er tilbudet i denne flotte byen helt enormt, - og her er noen tips.

Mye hyggelig kan oppleves i London, men kan kan i denne storbyen gå intetanende i mange "feller". Et eksempel er de mange gateselgerne som opererer uten et fast utsalgssted. Slike selgere som oftes er menn, plasserer en koffert i et mye trafikkert område og forsøker seg på salg av det de påstår er en dyr- og eksklusiv vare. Dette kan være alt fra sminke, parfyme til Rolex-ur til det vi kjenner som tilbudpriser og "gi bort" priser. Her må du ikke la deg lure, for alt er bare lureri og billige etterligninger.

Like påpasselig bør du være når du støter på tre-kort eller tre-glass trikset hvor du oppfordres til å satse noen pund for å finne esset eller terningen.

Slike triks er "overkommelige" for her taper man "bare" penger. Verre er det med alle de som selger iskrem og andre spiselige produkter fra små flyttbare boder- og vogner. Disse finer du som regel i og ved de store parkene. Kjøp ikke noe fra slike! De har ikke salgslisens, de er overpriset og de er svært uhygieniske. Her kan du for noen få pund kjapt- og enkelt pådra deg en solid matforgifting som ødelegger hele ferien for både deg og resten av reisefølget.

Vi skal ikke påstå at du (som mann) er ute etter et "eventyr", men du skal være oppmerksom på at en storby som London har det samme problemet som alle andre storbyer med import av unge damer fra alle verdenshjørner som er tvunget til prostitusjon av halliker- og bakmenn. De kan i enkelte strøk til de grader være meget påtrengende. - Styr unna så unngår du mange problemer.

 

Se litt av London her før du reiser

 

Finn frem i London

 

 

Diverse webcamera i London 

 

Her finner du over 100 Web Cams som dekker alle områder i London.

 

Webcam: Trafalgar Square

 

360° Panorama fra alle London's broer

 

Se hele London i 360° panorama

 


 

 

 

Telefon

 

Først må vi fortelle deg at - du som gjerne vil holde kontakten med familie- og venner under oppholdet- og shoppingrundene - mobiltelefon fungerer godt i London, men ikke med kontantkort.

Her er noen nyttige telefonnummer: Som nødtelefon til politi og brann kan man benytte 112 eller 999 - Hittegodsen (Lost Properties som ligger i 200 Baker Street NW1) har telefon 7486 2496, og har åpen alle ukedager fra halv ti til halv tre. Dersom du trenger medisiner så finnes en mulighet på apoteket Bliss Chemistry som ligger på Marble Arch 1 og har telefon  7723 6116. Dette apoteket har åpent fra 0600 til 2400.


 

Tips for tjenester

 

Når du er ute på by'n så husk at det nesten alle steder er vanlig å gi litt tips, eksempelvis til servitører, taxisjåfører og andre innen servicenæringen.

Mange besøker en ekte engelsk pub ("Public House") når de er i London. Dette er en opplevelse i seg selv, men også her gjelder en del uskrevne regler. Husk å si både "please" og "thank you", betal din bestilling omgående, men ikke gi tips til kelneren eller serveringsdamen direkte for dette blir sett på som å være uhøflig. Legg heller det du ønsker å gi i tips av skillemynt/vekslepenger i den såkalte "staff box" som er plassert på bardisken. På restauranter- og kafeer skal betalingen legges på den tallerken som servitøren har lagt sin regning. Størrelsen på tips gir du her alt ut fra hvor fornøyd du er med mat, drikke og den service du har fått.


 

Ut i byen

 

Skaff deg et kart - det lønner seg. Slike fås kjøpt så og si på alle gatehjørner i London. Ukesavisen Time Out gir deg utfyllende informasjon om hva som skjer i London. Skaff deg også gratisavisen Metro. Ha alltid med paraply, og kontanter (bla. småpenger til tips, billetter etc.). 

Kjøp også et London Pass. Dette gir deg adgang til en mange severdigheter. Du får kjøpt dette på internett eller ved turistinformasjonen på flyplassene, på Liverpool- og Victoria station.

Les også mere om LondonPass her

Bruk bena hvis det er fin vær. Det går ofte mye raskere å gå enn å bruke tuben i sentrum, og i tillegg får du litt god ferietrim. Ved å bruke bena så har du muligheten til å bli litt kjent der du ferdes. Hvis du mener at dette ikke var noe godt forslag så er buss et godt alternativ. Det finnes busser alle steder og det er nesten atten-tusen bussholdeplasser i London. Dersom du velger buss, så ta en av de flotte, røde dobbeldekkerne der de ennå finnes. Vær oppmerksom på at mange av disse er nå tatt ut av rute, og erstattet med andre, men de er et "must" og spesielt dersom du har med barn. 

Det er to ruter som etter omleggingen beholdes. Dette er to såkalte "Heritage Routes" som skal gå med rute 9 fra Royal Albert Hall til Aldwych via Piccadilly Circus, og rute 15 fra Trafalger Square til Tower Hill. Du kan lese mer her

Viktig å huske dersom du vil kjøre buss: Skiltene på bussholdeplassene er av to varianter. Dersom skiltet er rødt med hvitt symbol - så må du vinke for at bussen skal stoppe. Er derimot skiltet hvitt med rødt symbol, ja da stopper bussen av seg selv.

Tube'n (undergrunn) er også en grei måte å ta seg frem på i London. Tube'n går ofte - det er som regel ikke mer enn et par minutter mellom hhver avgang) Men, før du bruker tube'n så bør du få tak i et undergrunnskart - eller ta en utskrift av dette.

I tillegg bør du lese om tuben's soneinndelig, og du bør kjøpe et Visitor Travecard som gir deg fri adgang på både buss og bane i det antall dager du skal være i London (Les mer her). Du kan også på vår side for transport lese om det nye (etter 01.01.07) Oyster Card.

Viktig: Ikke kast enkeltbiletter hvis du av en eller annen grunn benytter slike, for du må vise denne både ved inngangen og utgangen av reisen.

Du bør også prøve en reise med Dockland Light Rail. Dette er førerløse tog som går fra Bank og Tower Hill østover mot Greenwich og Dockland.

Ellers finnes det mange måter hvor man kan gjøre seg kjent i London, eksempelvis sightseeing.


 

Shopping

 

Skal du kjøpe bøker, så er dette billig i London, mens CD-plater er omtrent like dyrt her som hjemme i Norge. Forskjellen er bare at utvalget av CD'er i London er i motsetning til Norge, enormt. Her finnes noe for absolutt alle, og som et eksempel så kan vi fortelle deg at i Virgin Megastore (har mange forretninger i byen) påstås å være verdens største, og her kan du bl.a finne låter fra de engelske hitlistene til sterkt reduserte priser. Se vår side for Shopping så finner du linker til et stort antall forretninger- og shoppingområder, samt bykart.

Et av de mest besøkte "shoppingstedene" i London er den verdenskjente Harrods, og et besøk her er noe vi virkelig kan anbefale. Selv om prisene på Harrods er er langt over det vi er vant til hjemmefra så bør du få med deg denne "store" opplevelsen - en opplevelse både for store- og små. Beste tid for å gjøre en god handel på shoppingsentra i London er (som hjemme) ved det store januarsalget. Da selges mengder av varer til sterkt reduserte priser. Se nederst på vår side for shopping, der vil du finne en link til mange butikker med gode tilbud.

Viktig:

En ting du må være oppmerksom på når du besøker de store kjøpesentra i London er vaktholdet, og det antrekket du har på deg. Vaktholdet både inne, og utenfor disse sentra er meget strengt. Eksempelvis kommer man ikke inn iført shorts- og T-shirt/top. Kle deg sømmelig (etter engelsk praksis) så unngår du å bli stoppet - og jaget hjem til hotellet for å bytte klær.


 

 

Opplevelser, Severdigheter, Museer, mm.

 

Når du er i London så er det naturlig nok mye du vil både oppleve, og se. Det finnes utallige severdigheter, og "like mange" opplevelser i denne byen, men her som andre steder er det selvfølgelig noen som skiller seg ut som litt mer spesielle. Du finner en oversikt på vår site for - Severdigheter - Opplevelser - Museer og Teater.

Et lite tips når det gjelder billetter til eksempelvis teater. Disse bør du unngå å kjøpe hos selgere i hjemlandet, og hos det som kalles for "Ticket Scalpers" i London. Det anbefales at du heller kjøper billetter via internett direkte på det aktuelle teaterets hjemmeside før du reiser hjemmefra. Får du ikke tak i billetter fordi det er utsolgt, så finnes likevel muligheten i uavhentede billetter som man kan få kjøpt på teateret ved fremmøte. (Disse er som regel også litt billigere).


 

 

Spise

 

Etter en dag i London må man selvfølgelig ha mat, og i denne byen finnes utallige muligheter i alle prisklasser. Her finnes eksempelvis de såkalte "lavpris buffeer" hvor man kan få et hyggelig måltid med både pizza og kinamat til under £ 4.-. og dyre flotte restauranter med priser som vi ikke vil nevne - da kan du miste matlysten. Du finner en oversikt på vår side for Puber- og Restauranter. I tillegg kan du finne mange andre hvis du ser på - Område og Gatekartet på den samme siden.


 

 

London for funksjonshemmede.

 

London er ikke den enkleste byen for mennesker som er funksjonshemmede, men det finnes

likevel utrolig mange fine muligheter. I denne sammenheng så har vi laget en egen side (klikk på logo) hvor du kan finne mye informasjon. Du finner også informasjon på vår side for fotball, for deg som vil på "kamp".


 

 

Til London med barn

 

Klikk på logo'n og du finner mye informasjon om dette tema.


 

 

Høflighet- og Oppførsel

I London, som alle andre steder, er det viktig å innrette seg så godt som mulig etter de lokale forholdene. Som noen eksempler kan nevnes at engelske borgere trives med "å holde orden". Dette betyr at du bør være vennlig- og tollmodig foreksempel når du skal gå på en buss. Hold din plass i køen og ikke treng deg frem. Skal du forbi noen som "står i veien" for deg så si på en høflig måte "excuse me". Samme gjelder dersom du skal tiltale fremmede for å spørre om et eller annet. Husk alltid å si "please" og "thank you" når du skal bestille noe eller mottar noe. Dette regnes for gode manerer, og du kan risikere å bli "uglesett" hvis du ikke gjør det. Dersom du er i en butikk, på et marked o.l og du i trengselen dytter bort i en eller annen, så vær blid og si høflig "sorry" - og du blir møtt med et smil. Skal du tiltale noen, eksempelvis på hotellet, i butikken etc. så bruk taleformen "sir" eller "madam", og dersom du har en eller annen avtale så husk for all del å komme presis. I England (spesiellt innen næringslivet) ansees det for uhøflig å ikke overholde en tidavtale. Oppstår det uventede forsinkelser, så ring å gi beskjed om dette.


 

Vi i Alt om London.no håper du får mange fine opplevelser.

 

 


 


®

- en båtreise du aldri glemmer
- startstedet for din drømmeferie


AustraliaGuiden

CruiseGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

TunisiaGuiden

Dubai Guide


 

Vi ønsker deg en fin LondonFerie !


 

AltOmLondon.no er en informasjonsguide for deg som reisende. All informasjon og alle opplysninger som er gjengitt på guidens sider er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte turist/informasjonskontor samt andre informasjonskilder. Sitens bilder har som kilde de respektive linkområder. AltOmLondon kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltOmLondon.no fraskriver seg ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene.

Alt innhold på LondonGuiden - AltOmLondon.no er beskyttet med opphavsrett ©